“Ik doe altijd dingen die ik niet kan doen. Op die manier doe ik ze toch”

Pablo Picasso

Lukas Straathof

De meeste mensen hebben goede bedoelingen en ideeën en het beste voor met elkaar, de organisatie en hun omgeving. Maar te vaak krijgen ze niet voor elkaar wat ze beogen en blijven ze bestaande problemen met bestaande oplossingen bestrijden – dus zonder resultaat.

Ik help mensen in organisaties anders kijken, voelen, denken en handelen. Ik noem dat ook wel: groeien in mentale complexiteit. Ik leer ze dealen met kwetsbaarheid en situaties van ‘het niet weten’ – en hoe ze zich daarin toch (collectief) veilig kunnen voelen. Waardoor ze voor bestaande problemen nieuwe oplossingen kunnen bedenken.

Mijn grootste fascinatie geldt de vraag waarom dingen op de ene plaats wel, en op de andere plaats niet lukken. En hoe mensen hun invloed daarop kunnen vergroten. Adaptive Leadership is mijn specialiteit: het ontwerpen en begeleiden van trajecten waardoor mensen duurzaam anders gaan kijken, voelen, denken en doen. Waarbij persoonlijke ontwikkeling tot ‘in de haarvaten’ gaat en kwetsbaarheid de normaalste zaak van de wereld is.

Mijn overtuiging is dat gedrag nooit los gezien kan worden van de context waarin iemand opereert. Dit vanuit de filosofie dat structuur wel degelijk bijdraagt aan een cultuur waarin echt veranderen mogelijk is, en waar mensen graag bij willen horen.

In mijn coaching ben ik intuïtief, liefdevol en direct, maar schroom ik er niet voor om confronterend te zijn. Ik heb een haarscherp oog voor wat er niet klopt en hoe zaken ten goede kunnen worden gekeerd. Ik kan origineel denken, dwarsverbanden zien die anderen missen en heb het vermogen complexe zaken snel behapbaar te maken (overtuigd fan van Jip & Janneke). Ik probeer persoonlijke groei, arbeidsvreugde en resultaten weer te laten stromen.

Lukas Straathof (1964) deed de hogere hotelschool en studeerde daarna bedrijfskunde en filosofie aan de Vrije Universiteit. Daarna werkte hij o.a. als projectleider bij Muziekcentrum Vredenburg, en als consultant en projectmanager bij verschillende bedrijven waaronder Pink Elephant. Hij verdiepte zich in System Dynamics, deed diverse coachingsopleidingen en volgde het curriculum van de School voor Zijnsoriëntatie. Sinds 2006 is hij partner en mede-eigenaar van The Human Effect, en sinds 2019 medeoprichter van TINT company.