Kracht
zonder
macht

Saskia Pijs

Als IT-manager op directieniveau heb ik tal van grote reorganisaties en (agile)transities begeleid. Ik bedacht daarvoor steeds nieuwe veranderprogramma’s, mission statements en scorecards en maakte daarmee een flitsende carrière.

Na twintig jaar dit werk gedaan te hebben besefte ik in een moment van reflectie dat ik gevangen zat in een systeem waar ego en macht de belangrijkste drijfveren waren om met elkaar om te gaan.  Vaak met vernietigend effecten zoals burn-out, stress, wrok en apathie. De gevolgen zag ik om me heen en heb ik zelf ook lijfelijk ervaren.

Dit bracht bij mij het verlangen teweeg om een beweging te creëren van mensen die, net als ik, op een andere manier met elkaar en met hun omgeving om willen gaan. En om organisaties te scheppen die vrij zijn van intriges, bureaucratie en interne strijd. Kracht zonder macht!

Deze duurzame en aantoonbaar succesvolle organisaties ontstaan door groei in mentale complexiteit. Ik ervaar zelf elke dag wat deze groei mij persoonlijk oplevert: de relaties met mensen om me heen, of dat nu mijn man is of één van mijn collega’s, zijn sterk en succesvol en dat gun ik iedereen!

Ik ben toegankelijk en scherp, weet mensen vaak in één gesprek te raken. Door mezelf open en kwetsbaar op te stellen zeg ik wat er gezegd moet worden. Groepen begeleid ik op een pragmatische manier en altijd met het resultaat voor de organisatie in beeld. Vanuit mijn ervaring als manager heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van individuele managers en managementteams.

Mijn kernwoorden zijn authentiek, luisteren, slim, scherp, moedig, verbindend, creatief, humor, gestructureerd en helpen.

Saskia Pijs (1971) studeerde Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en werkte daarna als managementtrainer, organisatieadviseur en HR-manager. Daarna was ze bijna twintig jaar actief als IT-manager, in welke functie ze diverse grote reorganisaties en (Agile-)transities begeleidde in de financiële sector. Naast de opleidingen Building Tribes Human Dimensions, Agile coaching, Scrummaster, DevOps, Leanmanagement, Masterclasses Leiderschap  CCL Excellence en de Developmentclass van de London Business School, volgde ze de opleiding tot coach/therapeut Total Balance. Sinds 2019 is ze medeoprichter van TINT company.